Connect with us

Hvad søger du?

Arrangementer

Morgenmøde: Nu skal mikrobetaling i mediebranchen undersøges

Det er et af de mest diskuterede emner, og fortalerne og medierne kan tilsyneladende aldrig nå til enighed. Nu skal det undersøges, om styksalg af indhold har sin berettigelse – og du kan møde forskerne, der give os svarene.

Du møder Aske Kammer og Thomas Spejlborg Sejersen

🗓 Hvornår: 25. november 2021 kl. 9.00 – 10.30 (adgang fra 8.30)

📍 Hvor: Willmore, Ryesgade 106A, 2. th

🎟 Pris: Gratis (Kræver tilmelding / no-show fee: 400 kroner)

Det er et af de mest diskuterede emner, og fortalerne og medierne kan tilsyneladende aldrig nå til enighed. Nu skal det undersøges, om styksalg af indhold har sin berettigelse – og du kan møde forskerne, der give os svarene.

Brugerne skriger på det, og medierne afviser det. Det handler om enkeltsalg af artikler, populært kaldet “mikrobetaling”.

Argumentet for er, at det er for meget, at skulle betale for et abonnement, når det nu kun er én eller få artikler, man gider læse – og argumentet imod er, at det simpelthen ikke kan hænge sammen for medierne.

Nu er der omsider udsigt til fakta i diskussionen om mikrobetaling. Danmarks Medie- og Journalisthøjskole skal nemlig – med støtte fra Allerfonden – undersøge, om folk virkelig vil betale for indhold ét styk ad gangen – og om det virkelig kan passe, at det ikke kan hænge sammen for medierne.

Forskningsprojektet bliver gennemført af Aske Kammer og Thomas Spejlborg Sejersen, og til dette morgenmøde har du mulighed for at høre dem fortælle om, hvordan de går til forskningsprojektet samt de betingelser, der gør det interessant at undersøge – og du får mulighed for at deltage den samtale, der kommer til at præge forskningsprojektet helt frem mod afleveringen i 2023.

“Nogle har måske en fordom omkring forskning, hvor det foregår i nogle støvede lokaler, hvor forskerne gemmer sig, inden de kommer ud med resultaterne. Vi vil gerne den stik modsatte proces og blandt andet være i dialog med de praktikere, der sidder med fingrene nede i det,” siger Aske Kammer.

Derfor bliver det heller ikke et morgenmøde, hvor de to forskere bare står og snakker.

“Vi vil meget hellere have en samtale med dem, der har lyst til at være med til at påvirke hvilken retning, vi går i, og hvem vi snakker med,” siger han.

Der er kaffe og et stykke morgenbrød. Vi åbner døren fra kl. 8.30.

Tilmeld dig:

Har du spørgsmål? Skriv til Lars K Jensen på lars@willmore.dk.

Andet du kan læse:

Nyheder

Politiken Nicher åbner op for deres tredje niche Politiken Sundhed, og vi sætter selvfølgelig rammerne for det kommercielle arbejde.

Artikler

Medier har længe udgivet nyheder i en nærmest endeløs strøm. I en gratis, annoncebaseret verden, hvor klik bestemmer, kan det give mening. Men sådan...

Case

Efter grundig forberedelse blev Danmark i denne uge et medie rigere. Vi er stolte over at samarbejde med Impact Insider.

Strategi

Som abonnementsmedie er du nødt til at lade folk prøve dit indhold. Men ikke nødvendigvis alt dit indhold.